Vismarkt 13 | Utrecht

Nostalgisch
café-restaurant in hartje utrecht

Op de Vismarkt aan de Oudegracht vind je Graaf Floris. Dagelijks kun je bij ons neerstrijken voor een goede lunch, een kop koffie met een appelbol en een uitgebreid diner.

Onder de Dom

Tussen de Domtoren en het stadhuis, ervaar je Utrecht op haar mooist. Onder het vrolijke geluid van het carillon van de Dom, met uitzicht op de bruisende gracht, is het op het ruime terras heerlijk vertoeven. En ook bij ons binnen zit je goed. Plof neer aan de leestafel en blijf hangen voor lunch of een lekker glas wijn met een borrelhap!

SINDS 1973

Al vijftig jaar verwelkomen we Utrechters en liefhebbers van goed eten en drinken uit heel Nederland en daarbuiten. Bij ons kan je niet alleen terecht voor diner, borrel of lunch, maar ook voor Utrechtse geschiedenis. Stap je bij Graaf Floris binnen, dan voel je de Utrechtse historie.

Het pand dateert uit 1896 en heeft werfkelders die al in de elfde eeuw zijn aangelegd. Deze zijn toentertijd bovenop de fundamenten van het Paleis Lofen gebouwd. Hiermee was deze locatie al in het oude Romeinse Castellum een belangrijk centraal punt.

LUNCH & DINER

De keuze op ons menu is reuze! Bekijk hieronder alvast onze lunch- en dinerkaart.